Doplnky

Doplnky stravy – doplnia všetky mikroživiny

Ľudské telo potrebuje pre správne fungovanie vitamíny, stopové prvky, prvky a živiny. To všetko treba telu dodať spolu s jedlom. Ak niečo chýba, potom s najväčšou pravdepodobnosťou dostaneme veľmi jasné signály vo forme chorôb, chorôb a dokonca chorôb.

Vhodné dávky všetkých týchto zložiek je možné do tela dostať prostredníctvom plnohodnotnej a zdravej výživy. Ak neuspokojujeme dennú potrebu tela na tieto zložky v potravinách, mali by sme nevyhnutne doplniť všetky nedostatky. To sa dá dosiahnuť pomocou doplnkov stravy, ktoré plnia túto funkciu.

Doplnky by zároveň mali len dopĺňať nedostatky a nie nahrádzať zdravé stravovanie. Ak naše telo dáva jasné signály, že mu niečo chýba, môžeme ich konzultovať s dietológom. Najlepšie je zmeniť stravu na zdravšiu, no ak takáto možnosť nie je, záchranou môžu byť doplnky stravy.

Citrusové plody sú dobré v každom ročnom období

Citrusové plody sa jedia po celý rok. Ich najväčšiu obľubu však možno zaznamenať v zime, keď sú ostatné plody domácej produkcie drahé a ťažko dostupné. Citrusové plody sú bohaté predovšetkým na vitamín C a kyselinu askorbovú.

Tieto plody obsahujú veľa vody, vďaka čomu majú nízky obsah kalórií. Konzumácia citrusov, hoci sú skôr kyslé, má na organizmus očistný a odkysľujúci účinok. Jedením citrusov podporujeme aj naše trávenie. Tráviaci systém čerpá všetky množstvá vlákniny a pektínov z citrusov. Vďaka tomu to funguje lepšie a efektívnejšie. Okrem toho sa konzumácia citrusov odporúča ľuďom so zníženou imunitou.

Tieto plody tiež zlepšujú prácu obehovej sústavy, a to vďaka vysokému obsahu vitamínu C. Znižujú hladinu triglyceridov a cholesterolu, čím uľahčujú boj s nadbytkom týchto nezdravých chemikálií. Okrem zdravotných benefitov sa citrusy oplatí jesť aj kvôli ich sviežej a dobrej chuti. Pomaranče, limetky, citróny a pomelo sú veľmi dobré ovocie, ktoré sa dá jesť ako dezert.

V horúcich dňoch je najlepšie uhasiť smäd vodou

Minerálne vody by sa mali piť každý deň, v určitých množstvách v závislosti od telesnej hmotnosti. Teoreticky by mal dospelý človek vypiť počas dňa asi 2 litre vody. Koniec koncov, je to jedna z najdôležitejších živín.

Nie je tiež žiadnym tajomstvom, že ľudské telo pozostáva zo sedemdesiatich percent z vody. Strata vody z tela povedie k dehydratácii, ktorá môže dokonca viesť k stratám na životoch. V horúcich dňoch treba piť vodu pravidelne. Vodu môžete piť aj pred jedlom, napríklad na chudnutie. Ako už názov napovedá, minerálna voda obsahuje minerály nevyhnutné pre ľudské zdravie.

V lete, keď je horúco, sa ľudské telo dehydratuje. Množstvo vody v tele je preto potrebné priebežne dopĺňať jej pitím v primeranom množstve. Horúci smäd netreba hasiť farebnými sýtenými nápojmi a v žiadnom prípade pivom. Alkohol na slnku je veľmi vážnym rizikom mŕtvice, preto je najlepšie siahnuť po fľaši zdravej a dobrej minerálky.