Doplnky

Ako fungujú sacharidové doplnky?

Sacharidy prijímané vo forme doplnkov sú predovšetkým cukry. Majú plniť niekoľko veľmi dôležitých funkcií. V prvom rade vykazujú metabolický efekt, pretože v ľudskom tele sa premieňajú na glukózu. Je to však hlavná energetická zložka. Glukóza pôsobí na tkanivá a bunky a spôsobuje uvoľňovanie hormónov. Ovplyvňuje aj pankreas a pečeň. Pankreas vďaka glukóze produkuje inzulín a pečeň vylučuje rastové faktory. Doplnky stravy na báze sacharidov konzumujú predovšetkým športovci a kulturisti.

Tieto živiny sú potrebné predovšetkým na budovanie čistej svalovej hmoty. Ak chceme mierne zvýšiť telesnú hmotnosť, môžeme siahnuť po kondicionéri s prídavkom bielkovín. Spôsobuje priberanie. Na druhej strane sacharidy dodávajú energiu. Mali by po nich siahnuť športovci, ktorí sa venujú všetkým druhom silových športov. Môžu byť užitočné aj pri rýchlostných a vytrvalostných športoch.

Aké doplnky výživy pre obéznych ľudí?

Obézni ľudia, ktorí chcú svoje dobrodružstvo začať s posilňovňou, musia rátať s tým, že to nebudú mať ľahké. Cvičenia prinesú veľa obetí. Pre takýchto ľudí je hlavným cieľom zníženie telesného tuku a budovanie svalov.
Existuje mnoho spôsobov, ako spaľovať tuk. Niektorí ľudia volia aeróbny tréning a kruhové cvičenia. Nevyhnutná bude aj diéta, ktorá by mala vychádzať z klasických redukčných predpokladov. Ďalším spôsobom, ako sa zbaviť telesného tuku, je aj funkčný tréning.

V každom prípade musíte pamätať na vhodné doplnky. Obmedzenia v stravovaní budú znamenať, že svojmu telu dodáme menej vitamínov. Ich množstvo preto musíme kompenzovať živinami. Preto tu budú najdôležitejšie rôzne druhy vitamínových a minerálnych komplexov. Budete tiež potrebovať aminokyseliny, ktoré musíte konzumovať pred aj po tréningu. Mali by ste siahnuť aj po doplnkoch výživy bohatých na bielkoviny, ktoré pomáhajú budovať čistú svalovú hmotu.

Na poličke lekárne

Farmaceutické spoločnosti vyrábajú čoraz viac doplnkov stravy. Navzájom sa prekonávajú v nápadoch, čo si zákazníci všimnú. Pri vstupe do lekárne sa vám môže zatočiť hlava. Z každej strany počúvame informácie o zázračných vlastnostiach jednotlivých tabliet.

Prvým typom takýchto doplnkov sú prostriedky, ktoré bránia vstrebávaniu tukov do nášho tela. Tablety z jablčného octu sú zaujímavé a veľmi užitočné pri dodržiavaní diéty. Jeho prírodné zložky napomáhajú tráveniu, zlepšujú metabolizmus a znižujú cholesterol.

Podobne fungujú aj pastilky zo zeleného čaju. Tie však okrem podpory trávenia pomáhajú znižovať telesný tuk. Veľmi dobre pôsobia aj na pokožku, keďže prečisťujú celé telo a odďaľujú proces starnutia. Okrem toho zlepšujú prácu obehového systému, močového systému a tráviaceho systému. Tablety obsahujúce garcina cambogia, rastlinu z Ázie, môžu pomôcť pri dodržiavaní diéty.