Zdravie

Zdravý životný štýl – o dôležitosti zvuku

Zvuky nás obklopujú zo všetkých strán. Hudba nás sprevádza v práci. Je dobre známe, že s rádiom pracujete lepšie. To vám umožní zmierniť napätie a dáva zamestnancom dobrú náladu. Mladí ľudia žijú s hudbou na ušiach. Traby prestali byť rušné a uličky hlučné od vynálezu slúchadiel a smartfónov.

Život sa stáva na tabletoch a mobilných telefónoch. Keď hráme športy, často nosíme slúchadlá. Je zrejmé, zrejmé, že bez hudby sa to nepohybuje. Dokonca aj na stredných a stredných školách už nie sú prestávky také hlasné, pretože študenti sú ponorení do sveta zvukov. Hľadáme útechu v relaxačnej hudbe. Meditujeme a praktizujeme jogu, oddávame sa tranzu zasnenou indickou hudbou.

Je dôležité správne vybrať hudbu, ktorú počúvame pre konkrétne aktivity, ktoré vykonávame. Hudba dokáže robiť zázraky, môže nám pomôcť zamerať sa, môže nás tiež rozptýliť. Môže vás to prebudiť do akcie, ale tiež vám pomôže zaspať. Vedci zistili, že frekvencie 110 a 120 Hz majú pozitívny vplyv na prácu našich mozgov.

Zdravie na tanieri

Aká diéta je najlepšia? Čoho sa oplatí vzdať? Tieto otázky si často kladieme, dnes sa na ne pokúsime nájsť odpovede. Základom je vyvážená strava, jediné produkty, ktoré sa oplatí vzdať sú nezdravé sladké a slané maškrty a rýchle občerstvenie. Je dôležité, aby na našom tanieri boli všetky produkty, preto ak nemáme potravinové alergie, nevzdávajte sa mäsa, obilnín a najväčšiu pozornosť venujte zelenine.

Paradajky, cesnak, brokolica, mrkva, špenát a kel si zaslúžia veľké uznanie. Všetky tieto produkty majú neoceniteľnú nutričnú hodnotu, karotén, železo, draslík, vlákninu, majú antioxidačné a protirakovinové vlastnosti a sú ideálne pre diabetikov.

Brilantným riešením na ceste k zdravému životnému štýlu je zavedenie koktailov na báze tejto zeleniny. Stačí pridať trochu minerálnej vody a namiešať si obľúbené zloženie. Tie sa potom stávajú perfektnou maškrtou medzi jedlami, nabijú nás nielen vitamínmi, ale aj energiou na celý deň.

Klíčky šošovice – strava pre zdravie

Šošovica je rastlina, ktorá sa v poľskej kuchyni bežne používa už po stáročia. Najmä vo východnom Poľsku, kde majú ľudia väčšie spojenie s darmi matky prírody. Mladé výhonky rastlín sú biotvorivé, majú pre náš organizmus stavebnú tendenciu, na rozdiel od „mŕtvej potravy“, ktorej trávenie nám len berie energiu.

Kyselina listová, obsiahnutá v šošovici, priaznivo pôsobí na ženu čakajúcu dieťa, ako aj na samotný plod. Klíčky šošovice obsahujú množstvo vitamínov. Ich trvalým zaradením do jedálneho lístka si zaručujeme čerstvý zdroj tých najlepších vitamínov, aké nám zem môže ponúknuť. Je to tiež ľahko asimilovateľná forma aminokyselín, ktoré sú kľúčové v bunkových procesoch nášho tela. Bez bielkovín nie je život.

Na nervové problémy a oslabené vlasy – len šošovica. Obsahuje celý rad minerálov, ako je železo a kremík. Pšeničné zrno stačí deň vopred namočiť, na druhý deň precediť a umyť a položiť najlepšie na papierový obrúsok a keď uschne, vložiť na 1,5 dňa do igelitových vrecúšok.