Rady pre mladých športovcov

Cvičenie na žalúdok – ako rýchlo dosiahnuť výsledky?

Bez ohľadu na pohlavie je ploché a dobre osvalené brucho niečo veľmi žiaduce. Niet divu, že táto časť tela má veľa tréningových zostáv, ktoré dnes môžeme využiť. Dobre vyrysované bruško nie je len dôvodom na spokojnosť a čím sa môžete pýšiť na pláži. Pôsobí aj ako podpora, ktorá pomáha pri mnohých silových cvičeniach.

Preto sa oplatí cvičiť túto skupinu svalov, ak chceme zlepšiť výsledky v posilňovni. Dôležitá je však aj správna strava, ktorá nám umožní budovať svalovú hmotu a spaľovať nepotrebný tuk, ktorý často zostáva na bruchu. Jedným z najobľúbenejších cvikov sú brušáky, ktoré možno vykonávať na podlahe alebo na lavičke.

Môžete tiež robiť cvičenia, ktoré zahŕňajú ľah na bruchu, s rukami pod tvárou. Niekoľkokrát sa na niekoľko sekúnd nakloníme dozadu, aby sme stiahli a následne uvoľnili brušné svaly. Na internete je množstvo iných zostáv cvikov na túto časť tela.

Kazeínový proteín – čo to je a ako ho používať?

Pri chudnutí nás čaká mnoho lákadiel, ktoré celý proces sťažujú a môžeme sa zastaviť na začiatku, kedy je najťažšie zotrvať pri svojich rozhodnutiach. Našťastie existuje veľa látok, ktoré nám pomáhajú prekonať ťažké začiatky a predchádzať návalom hladu.

Existuje veľa živín alebo bylinkových čajov, ktoré nám pomáhajú pri návaloch hladu, najmä v noci, ale kazeínový proteín, ktorý je hlavnou zložkou mlieka, je v tejto téme jednoznačne obľúbený. Mierne spomaľuje proces metabolizmu najmä v noci, kedy sme najviac vystavení návalom hladu a neúspechu pri chudnutí.

Táto látka je prítomná v mlieku, ale aj ako prášková látka, ktorú je možné zakúpiť v mnohých výživových predajniach alebo online. Dávkovanie je však potrebné konzultovať s odborníkom alebo lekárom a dodržiavať pravidlá uvedené na obale takejto látky. Našim najväčším spojencom v boji so zbytočnými kilogramami je nepochybne kazeínový proteín.

Kreatín môže tiež nepochybne pomôcť

Kreatín je jedným z najobľúbenejších opatrení, ktoré športovci siahajú na profesionálnej aj amatérskej úrovni. Je to vynikajúca zložka so silným účinkom, spôsobujúca zvýšené účinky. Najlepšie kreatínové produkty sú samozrejme tie s najvyšším obsahom kreatínu.

Existuje určitý rebríček najlepších produktov, ktoré by ste mali vziať do úvahy, keď sa o tento produkt zaujímate. Takýto rebríček je možné nájsť na internete, kde sú dostupné všetky informácie potrebné pri výbere kreatínu a je možné si s nimi poradiť. Kreatín je možné pridávať do vitamínových kokteilov, ale mali by ste ho skonzumovať čo najskôr, pretože kreatín by nemal zostať vo vodnom prostredí príliš dlho, pretože stráca svoje vlastnosti a je úplne zbytočný, ba možno aj škodlivý.

Kreatín je jednou z najobľúbenejších a odporúčaných ingrediencií, ktorá výrazne podporuje chudnutie a predovšetkým pomáha budovať svalovú hmotu. Určite sa oplatí zoznámiť sa s týmto produktom, aby ste z používania tohto produktu vedeli vyťažiť maximum.